Evenementen
DutchEnglish

Gedistilleerd

Een greep uit ons assortiment gedistilleerd van Café Koops in Haarlem.

gedistilleerd

Ketel-1 jonge jenever

Ketel 1 dankt zijn naam aan de oudste , actieve distilleerketel van Schiedam, ketel nummer 1. Een jenever met een zachte smaak. Drink hem puur of in de mix met ginger ale, bitter lemon of cassis. Alc: 35%

Zuidam jonge jenever

Deze fruitige en plezierig lichte genever is gedistilleerd uit een mengsel van gelijke delen Rogge, Mais en Gemoute Gerst.

Na drie distillaties wordt het resulterende distillaat gedeeltelijk nog een keer gedistilleerd met de kruiden als jeneverbes, zoethout en anijszaad. Het resultaat is deze verfijnde en fruitige niet gelagerde genever. Alc: 35%

Zuidam oude jenever

Deze genever combineert de specifieke kwaliteiten van drie verschillende granen.

De graan eau de vie (moutwijn) is gedistilleerd uit gelijke delen Rogge, Mais en Gemoute Gerst. De gemoute gerst zorgt voor de ruggengraat van de drank. De mais geeft daaraan een rijke zoetheid en de rogge kenmerkt de kruidige tonen. Het nieuwe distillaat wordt drie keer gedistilleerd in een kleine pot still. Dan wordt het distillaat gedeeltelijk een vierde keer gedistilleerd met zorgvuldig geselecteerde kruiden zoals jeneverbes, zoethoutwortel en anijszaad. Als laatste wordt de moutwijn met de andere ingrediënten bij elkaar gevoegd. Alc: 38%

Zuidam rogge jenever

Zuidam Rogge Jenever 1 Jaar is een volgens eeuwen oud recept en een selectie van de allerbeste rogge gestookt. De verwerkte Nederlandse kwaliteits rogge zorgt voor een uiterst zachte en volle smaak en in samen met de perfect geselcteerde kruiden een blend van enorm hoog niveau. Gestookt te Baarle Nassau is dit een oer Hollands product met klasse. Alc: 35%

Zuidam korenwijn

Deze 1 jaar oude Korenwijn van Zuidam is van zeer hoge kwaliteit. De Korenwijn is lichter en fruitiger van smaak dan de Zeer Oude Genever van Zuidam. Dit komt doordat de moutwijn nog een keer extra is gedistilleerd. Na de zorgvuldige distillatie is hij minimaal twaalf maanden gelagerd op kleine vaten (190 liter) van Amerikaans eikenhout. Deze vaten geven deze genever een volle, rijke smaak met delicate tonen van vanille, toffee en hout. Alc: 45%

Bols oude jenever

De term 'zeer oud' is geen verwijzing naar de leeftijd van de drank, maar naar het feit dat dit de eerste jenever was die door velen werd gedronken. In de late jaren twintig werd hier een nieuwe jeneversoort uit ontwikkeld: jonge jenever. Bols Zeer Oude Genever wordt uit 100% puur graan gestookt, maar door het gebruik van andere kruidenextracten is Bols Zeer Oude Genever iets zoeter dan zijn jongere broertje. Alc: 35%

Hoppe Vieux

Hoppe Vieux is een Nederlands kwaliteits product met vol bruine kleur. De vieux word gemixt met cola om de bekende cola tic te krijgen. Een Sterke drank die in de horeca erg veel gebruikt word. De Traditionele smaken en bereidingswijze zijn gevormd sinds 1780.

Hoppe Vieux kan je puur of met ijs drinken, mixen met je favoriete frisdrank en er zijn zelfs cocktails mee te maken, veelzijdiger dan dit krijg je het niet! Alc: 35%

Van Toor Schelvispekel

Schelvispekel is een uniek kruidenbitter dat van oorsprong uit de visserij komt. In Vlaardingen gingen de vissers vroeger wel voor 6 weken de zee op om Schelvis te vangen. In de winter periode was het dan ijskoud aanboord en daardoor is de drank dan ook ontstaan. Een kruidendrank die de bemanning warm hield in de koude tijden. Schelvispekel is een brandewijn die met vele kruiden op smaak is gebracht. Het bittertje is langzaam aan steeds unieker aan het worden, momenteel is er nog maar 1 distilleerderij die het produceert.   Alc: 35%

Stolichnaya Vodka

Van de 7 originele Russische Vodka’s die dit predicaat mogen dragen is de Stolichnaya Vodka er een. De Vodka wordt geproduceerd in Crystal distilleerderijen sinds 1901. Het merk werd voor het eerst gedeponeerd in 1938, hierna werd het pas in 1953 internationaal gelanceerd. De Stolichnaya Vodka is een wodka geproduceerd uit puur wintertarwe en gletsjerwater. Op de toevoeging van de medailles na is het etiket nog altijd gelijk aan het eerste ontwerp uit 1953. Alc: 37,5%

Cachaca 51

Van de 7 originele Russische Vodka’s die dit predicaat mogen dragen is de Stolichnaya Vodka er een. De Vodka wordt geproduceerd in Crystal distilleerderijen sinds 1901. Het merk werd voor het eerst gedeponeerd in 1938, hierna werd het pas in 1953 internationaal gelanceerd. De Stolichnaya Vodka is een wodka geproduceerd uit puur wintertarwe en gletsjerwater. Op de toevoeging van de medailles na is het etiket nog altijd gelijk aan het eerste ontwerp uit 1953. Alc: 37,5%

Pernod

De eerste commerciële absinth distilleerderij "La Maison Pernod Fils" is opgericht in 1805 door de jonge Henri-Louis Pernod in Pontarlier te Frankrijk. Deze absinth wordt gedistilleerd uit anijs en de alsemplant. Al ver terug in de geschiedenis wordt de alsemplant-knoppe n gezien als een soort van geneesmiddel. Het bitter aftreksel van deze knoppen is de basis voor dranken als absint en vermout. Alc: 40%

Jagermeister

Jägermeister wordt sinds jaar en dag geproduceerd volgens een authentiek recept, waarin 56 kruiden de hoofdrol spelen. Een drankje dat oorspronkelijk gemaakt werd om een overwinning te vieren na het jagen, is jaren later uitgegroeid tot een wereldwijd bekend fenomeen. Alc: 35%

Campari

Campari is een bitterzoete kruidendrank die al meer dan 150 jaar op de markt is. De donker rode kleur geeft de drank zijn bekende uitstraling. Campari wordt gemaakt van zorgvuldig geselecteerde planten, vruchten en kruiden. Het exacte recept is geheim waardoor niemand precies weet met welke ingrediënten Campari precies gemaakt wordt. Door zijn dikke structuur is campari zeer geschikt voor het maken van mix dranken en cocktails. Alc: 25%

Coebergh bessen jenever

Coebergh Classic, de klassieke variant die in de loop der jaren een trouwe schare van fans heeft gecreëerd in ons landje. Voor velen is dit de standaard wanneer het aankomt op een bessenjenever, en niet onterecht want het is een drank van topkwaliteit!

De dieprode kleur werkt betoverend en schreeuwt bijna om geproefd te worden, met zijn fluweelzachte textuur glijdt de jenever naar binnen en wordt de smaakexplosie tot ontploffing gebracht. Een volle smaak doordrenkt met zwarte bessen, dat is Coebergh Classic. Alc: 20%

Sonnema Berenburg

Sonnema Berenburg Liter is een Friese kruidenbitter, het recept stamt uit 1860 en werd samengesteld door Fedde Sonnema uit Dokkum.

Sonnema Berenburg wordt geschreven met één ‘e’ omdat men niet de rechten heeft om de naam Beerenburg te dragen, deze titel is vastgelegd door Hendrik Beerenburg die onder andere Joustra Beerenburg op de markt heeft gebracht.

Hoewel de drank een ‘e’ minder heeft is de smaak er niet minder om en geniet het ook mateloze populariteit, zeker onder jongeren en studenten de laatste jaren. Je kan Sonnema Berenburg namelijk perfect mixen met allerlei (fris)dranken, mede door zijn veelzijdigheid wordt de drank meer dan 2 miljoen keer per jaar verkocht! Alc: 30%

Joustra Beerenburg

Weduwe Joustra Beerenburg wordt al sinds 1864 gemaakt met het kruidenpakket van Hendrik Beerenburg, dat vier weken heeft getrokken op zachte jenever. Puur natuur en ongezoet. Alc: 32%
  • Prima plekkie voor een lekker biertje of wijntje.
    Hertog Jan van de tap en eventueel een
    borrelplankje voor de lekkere trek.

    Karin de Vré

  • Mooi authentiek cafe, goede bedoening, leuke muziek!

    Gijs van Keulen

  • Een heel gezellig bruin café.
    Leuke bediening!

    Christa van Lierop